Studentpresent kille 2024

Studenten är en riktigt stor milstolpe i livet och självklart ska det firas riktigt ordentligt. Förutom att de flesta brukar ha en studentmottagning är det också vanligt att ge bort en studentpresent. Om du är på jakt efter en studentpresent till en kille kommer den här artikeln förhoppningsvis vara hjälpsam.

Vi ger oss våra 15 bästa tips på studentpresenter till en kille, men även lite tips på hur du kan tänka när du vill hitta den perfekta studentpresenten.

Besök Cervera.se

15 tips på studentpresent till killar 2024 

1. Klocka

En klocka är såklart en praktisk present, men det är också någonting killen kan spara och ha kvar som minne från när han tog studenten. En snygg, klassiskt klocka fungerar också som en accessoar.

2. Necessär

Necessär

Kanske är det så att den här speciella killen som du letar present till ska ut och resa lite för att fira studenten? Då är en snygg necessär ett måste. Fyll den gärna med lite hygienartiklar i resestorlek.

3. Ryggsäck

Ryggsäck

Oavsett om studenten ska ut och resa, har fått ett bra jobb eller ska plugga vidare är en snygg och praktisk ryggsäck bra att ha. En ryggsäck där laptop och andra viktiga saker ligger tryggt och organiserat.

4. Parfym

Parfym

Vem tycker inte om att lukta gott? En parfym går hem hos de allra flesta, så även hos killen som nyss har tagit studenten. Varför inte satsa på en lite exklusivare parfym från ett känt märke?

5. Skjorta

Skjorta

Kanske är det dags för killen att börja söka jobb på riktigt nu? Då är det viktigt att se hel och ren ut och en skjorta kan göra ett gott intryck på en potentiell arbetsgivare.

6. Bärbar högtalare

Resväska

En bärbar högtalare är något som går hem hos alla åldrar, och efter studenten vankar förhoppningsvis en sommar med i alla fall lite ledigt. Då kan det vara härligt att kunna lyssna på musik ur en högtalare.

7. Champagnesabel

Champagnesabel

Även om kille som har tagit studenten inte har åldern inne för att gå på systembolaget kan en champagnesabel vara en riktigt fräck studentpresent som senare kan tas fram vid speciella tillfällen genom livet.

8. Resväska

Resväska

Har den nyblivna studenten en resa planerad är en resväska av bra kvalitet en riktigt fin present. Förhoppningsvis kommer den även att hålla för många resa i flera år framöver.

9. Korthållare

Korthållare

Med en snygg korthållare som dessutom är RFID-säkert kan den nyblivna studenten hålla ordning och reda på körkort och betalkort, samtidigt som de är skyddade från vissa bedrägeriförsök.

10. Laptop

Laptop

Ska den här killen studera vidare på universitetet eller annan utbildning efter studenten kommer han att behöva en ordentlig laptop. Något han själv kanske inte har råd att köpa.

11. Barset

Barset

Med ett snyggt barset kan man blanda både cocktails och mocktails, även om studenten får vänta något år i alla fall innan han får gå på systembolaget. Men en rolig present som kan användas i många år framöver.

12. Hudvård

Hudvård

Många ungdomar, så även män är intresserad av hudvård. En rengöringskräm av ett lyxigare märke kan därför vara en bra studentpresent till den medvetna killen som gillar att ta hand om sig.

13. Vinglas

Vinglas

Även om det idag är väldigt få personer som flyttar hemifrån direkt efter studenten kan det vara kul att köpa något som han kan ha till sitt egna hem när det väl är dags. Och snygga vinglas behöver varje hem.

14. Hörlurare

Hörlurar

Om studenten ska plugga vidare kan ett bra brusreducerande hörlurar vara en perfekt present. Det ger han möjligheten att koncentrera sig på studier även i högljudda miljöer.

15. Silverarmband

Parfym hugo boss

Ett snyggt armband är något de flesta skulle uppskatta. Ett stilrent studentpresent smycke som kan bäras både till vardags och till fest är en alldeles utmärkt present, som dessutom kan bli ett minne från studenten.

Vad ska man ge en kille i studentpresent?

Även om presenter långt ifrån är det viktigaste när det kommer till studenten är det helt förståeligt att du vill komma på en bra present att ge bort. När du ska välja studentpresent till en kille är det bra att utgå från vad just den killen tycker om. Har han något särskilt intresse exempelvis? Det kan också vara bra att tänka på vad han har för planer framöver, ska han plugga vidare, börja jobba eller kanske ge sig ut på en resa? I så fall kan du ge en present som passar för just det han ska göra.

Hur mycket ska en studentpresent till en kille kosta?

Hur dyr en studentpresent ska vara beror vanligtvis på hur nära du står killen. Exempelvis kan föräldrarna ge en dyrare present, medan en granne eller en ytligare bekant till familjen endast vill lägga någon hundralapp. Men det är såklart alltid din egen plånbok som styr, och vad en present kostar avgör inte nödvändigtvis värdet på den för mottagaren.

Har du inte råd att ge en speciellt dyr present kan du istället satsa på någonting som känner mer personligt. Kanske trycka upp en t-shirt som har någon koppling till just studentdagen?

När du inte vill ge saker i studentpresent

Kanske känner du att du inte vill ge bort en sak utan hellre vill ge bort en upplevelse, eller kanske till och med pengar? Ska killen ut och resa efter studenten kan pengar vara en perfekt present. Men annars kan det också vara kul att ge bort en upplevelse. Kanske något äventyrligt så som fallskärmshoppnings, åka formel 1 bil eller liknande. Men såklart finns det något för alla smaker.