Studentpresent till tjej 2024

Känner du en tjej som tar studenten 2024? Då är du förmodligen på jakt efter en studentpresent till den tjejen. Studenten är en stor höjdpunkt i livet och det kan vara svårt att hitta en present som verkligen känns rätt.

För att hjälpa dig lite på traven kommer här våra 15 bästa tips på studentpresent till en tjej.

15 på studentpresenter till tjejer

1. Smycken

Armband

Ett studentpresent smycke är en tacksam gåva som passar bra att ge oavsett om du är väldigt nära eller mer ytligt bekant med tjejen som tar studenten. Det här fina armbandet kommer garanterat att gå hem.

2. Plattång

Plattång

Många unga tjejer är intresserade av styling och mode. En plattång av bra kvalitet och som är skonsam mot håret är perfekt för tjejen som ofta använder redskapet. Den går både att platta och locka håret med.

3. Necessär

Necessär

En del väljer att åka ut och resa och upptäcka världen efter studenten. Då behövs såklart en bra necessär. Den här modellen från Fjällräven är snygg, men också väldigt praktisk och mycket hållbar.

4. Parfym

Parfym

En parfym kan vara en perfekt studentpresent till en tjej som du inte känner så bra, kanske när granntjejen tar studenten? Alla gillar förstås att lukta gott och en parfym är därför ett säkert kort av present.

5. Plånbok/korthållare

Plånbok

En snygg och säker plånbok eller korthållare är såklart viktig oavsett om tjejen som tar studenten ska ut och resa, börja jobba eller plugga vidare. Det gäller att ha koll på sina pengar!

6. Laptop

Laptop

Ska studenten plugga vidare efter att hon har gått ut gymnasiet kommer hon att behöva en bra laptop. Det här är förstås en kostsam present, men kanske kan ni gå ihop några stycken och överraska henne?

7. Presentkorg med hudvård

Hudvård

Sätt ihop en presentkorg med lyxiga hudvårdsprodukter. Fyll den exempelvis en body scrub, en body lotion, badbomber och en fotfil. Det här kommer varje tjej i den åldern bli överlycklig av!

8. Ryggsäck

Ryggsäck

Den här ryggsäcken passar lika bra oavsett om hon ska ut och resa eller om hon ska plugga vidare. Den är praktisk, hållbar och även bekväm att bära. Perfekt för den äventyrliga tjejen som vill ut och röra på sig.

9. Vinglas

Vinglas

Även om det är ett tag kvar tills hon får gå på Systembolaget eller tills dess att hon ska flytta hemifrån kan det vara kul att börja bygga upp förrådet av snygga prylar tills när det väl är dags.

10. Giftset

Giftset

Tycker du det känns svårt att sätta ihop en egen presentkorg kan du köpa ett färdigt giftset. Det här paketet från Rituals är inte bara snygg, luktar riktigt gott samt att produkterna är bra för huden.

11. Doftljus

Doftljus

Ett doftljus är en perfekt studentpresent när du inte kan eller vill köpa en så dyr present av någon anledning. De här ljusen från WoodWick sprakar dessutom väldigt mysigt, precis som en brasa.

12. Hårprodukter

Hårprodukter

Hårprodukter av bra kvalitet kan vara riktigt kostsamma. Den här produkter från Olaplex är vårdande och stärkande. Perfekt för tjejen som ofta stylar sitt hår och vill vårda det på bästa sätt.

13. Pyjamas

Pyjamas

En riktigt härlig pyjamas är något de flesta uppskattar oavsett var i livet man befinner sig. Den är mysig att gå runt i där hemma, men kan även bidra till att man får en bra natts sömn, vilket såklart är viktigt.

14. Hörlurar

Hörlurar

Ett par riktigt bra hörlurar kommer att uppskattas oavsett om tjejen ska plugga vidare, börja jobba eller ge sig ut på resa. Perfekt när man pendlar eller behöver stänga ute omvärlden en stund.

15. Handväska

Handväska

Vilken tjej tycker inte om en snygg handväska? Och eftersom man aldrig kan ha för många handväskor blir det här en riktigt bra present som troligtvis kommer komma till användning många gånger.

Vad ska man ge en tjej i studentpresent?

Studenten är till för att firas och det viktigaste är förstår att vara där och gratulera tjejen som har tagit studenten. Men blir man bjuden till en studentmottagning är det ändå kutym att ta med sig en present. Det kan dock vara svårt att veta vad som är en bra studentpresent till en tjej. Men precis som med alla andra presenter är det bra att alltid utgå från vad mottagaren tycker om och kan ha användning av.

Du kan exempelvis fundera på vad tjejen ska göra efter studenten? Ska hon börja jobba direkt, börja studera eller ska hon kanske ut och resa? Beroende på vad svaret på den frågan är kan olika presenter passa bäst.

Det är också vanligt att ge något som studenten i framtiden kommer att kunna ha i sitt egna hem. Så som finare glas, bestick eller serveringsfat. Men det kan vara en bra idé att höra med studenttjejens föräldrar om de vet något speciellt hon önskar sig eller har behov av.

Hur mycket ska en studentpresent till en tjej kosta?

Den faktor som brukar vara avgörande för hur mycket pengar du vill lägga på en studentpresent är hur nära du står tjejen. Är det en familjemedlem, väldigt nära släkting eller en nära vän är det vanligt att lägga en lite större summa. Studenten är trots allt en av de större händelserna i livet och den förtjänar verkligen att firas.

Är det däremot någon du inte står lika nära är det helt naturligt att inte lägga lika mycket pengar på presenten.

Men självklart är det alltid din egen ekonomi som ska styra, och det går att komma på fina och minnesvärda presenter även för mindre summor.

Upplevelser eller pengar i studentpresent

Om du inte vill ge en sak i present kan du istället satsa på en upplevelse. Ge henne presentkort på en skönhetsbehandling eller ett frisörbesök. Eller varför inte något mer äventyrligt som hon verkligen kommer att komma ihåg, så som fallskärm eller en tur med en formel 1 bil.

Vet du om att studenttjejen ska ut och resa efter studenten kan du ge ett bidrag till reskassan. Det går bra att ge pengar även om hon inte ska resa såklart och du känner att det är svårt att komma på en bra present.